tiistai 19. kesäkuuta 2012

12.-16.6.2012 - pääkaupunkiseudulla

Tiistaina 12.6. löysin taas itseni pääkaupunkiseudulta. Vaimollani meni tiistai ja keskiviikko terveystieto-opintojen merkeissä Helsingissä, joten suunnistin muksujen kanssa Kirkkonummelle vanhempieni luo. Keskiviikkona teimme poikaporukalla retken Espoon Laajalahdelle, jossa pääkohteemme oli pitkospuiden varressa pesivä pussitiainen. Pesä löytyikin helposti ja myös emo käväisi pesällä, joskin nuoremman retkiseuralaiseni putoilut pitkospuilta (mm. koko lähitienoon ainoaan nokkospöheikköön) haittasivat havainnointia ja retki jäi varsin lyhyeksi.


Keskiviikkona pyörähdimme Rendahlin kotieläintilalla, jossa näkyi kaikenlaisia otuksia (kuten alpakoita). Lintumaailman edustajista päällimmäisenä mieleeni jäi pitkästä aikaan kuulemani hempon laulu.


Keskiviikkoiltana siirryimme koko pesue Helsingin Rastilaan, josta olimme vuokranneet mökin kahdeksi yöksi. Heti mökille päästyämme huomasimme läheisen kallion laella kaksi ketunpentua ja illalla jostakin kaukaa kantautui kultarinnan ja satakielen laulua. City -luontoa edusti myös pihassa pyörähdellyt lepakko.

Torstain ykköskohteemme oli Suomenlinna, jonka linnustollista antia olivat etenkin siellä täällä kipitelleet valkoposkihanhipoikueet.


Perjantaina heräsin aamuyöllä lähimetsästä kuuluvaan silmittömään mekkalaan. Ajattelin kettupentueen olevan ainakin osasyyllisiä meteliin, joten nappasin kameran matkaan ja singahdin äänten perään. Älämölön aiheuttajat jäivät kuitenkin epäselviksi ja vähän toissijaisiksikin, kun kohta ulos päästyäni tajusin mäeltä kuuluvan myös kuhankeittäjän laulua. Kuhis myös näyttäytyi lyhyesti ennen kuin painelin jatkamaan unia.


Perjantaina pyörimme vielä Heurekassa ja Linnanmäellä ja yöksi palasimme Kirkkonummelle. Loppureissulta ei kertynyt enää kummempia luontohavaintoja, ja kotosalle palasimme yöjunalla sunnuntaiaamuksi.