keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

3.6.2012 - matkalla pohjoiseen

Sunnuntai-iltapäivänä, toivuttuani jo jonkin verran edellispäivänä päättyneestä lukuvuodesta ja edellisillan lakkiaiskiertueesta, Hamarin Allu ja Kalavaisen Topi ilmaantuivat ovellemme ja starttasimme perinteiselle kesänaloitusretkellemme kohti pohjoista. Tarkoituksemme oli osallistua kolmatta peräkkäistä kertaa samalla joukkueella LLY:n Aves Lapponia pinnaralliin.

Matka alkoi heti lupaavasti rengasrikolla, joten linturalli tultaisiin sinnittelemään ilman vararengasta. Päätimme pistäytyä matkan varrella vain muutamalla lintukohteella, joista ensimmäisellä eli Sodankylän Ilmakkiaavalla paras havaintomme oli tornista löytämämme Leppäsen Timo, jolta saimme muutamia arvokkaita tietoja mm. Utsjoen ja Inarin viime päivien lintuhavainnoista.


Porttipahdan kalasatamassa kukkui käki ja Saariselältä teimme heti mukavan löydön, kun Kaunispään laskettelurinteen alaosassa kuulimme hetken ajan virtavästäräkin laulua. Inarissa teimme treffit Osmosen Ollin ja Riitan kanssa Pikku-Petsamoon, jossa yritimme bongata jonkun ranskalaisryhmän löytämää kultarintaa, mutta saimme tyytyä paikalla laulaneisiin pikkusirkkuihin. Iltayhdentoista aikaan majoituimme Kaamasessa Neljän tuulen tuvan pikkumökkiin keskiyön auringon paistaessa suoraan sisään tuvan ikkunasta.