perjantai 1. kesäkuuta 2012

21.5.-1.6.2012 - loppukiri

Toukokuun loppu hurahti pääasiassa kouluhommien merkeissä. Tosin jonkin verran tuli oppilaiden kanssa myös ulkoiltua, kuten 21.5. oman valvontaluokkani 7A:n kanssa Ailangassa, mutta lintuhavainnot jäivät vähiin.


Kuun lopulla onnistuin saamaan Lapin alueella vain kaksi vuodenpinnaa, jotka molemmat kotipihalta. Synttäripäivänäni 23.5. aloin ihmetellä ikkunalaudalla istuvan kissamme omituista ääntelyä. Purrin närkästyksen kohteena oli ikkunan takana ruokinnalla pomppiva punavarpuskoiras. Seuraavan päivän vuodari oli puolestaan pihaan kantautunut hernekertun laulu, ja toinen parempi laji oli Kuumalammella 9C luokan kanssa näkemäni silkkiuikku.

Retkeilytauon suurin syy oli kuitenkin se, että olin 25.-31.5. valvojana ensin Sounds 2012 -reissulla Turussa kahden kemijärveläisnuorista koostuneen bändin (Fobian ja R3belsin) kanssa ja heti sen perään 9B:n luokkaretkellä Helsingissä. Mukavaa toki oli - joskin aika työntäyteistä - sillä ko. kiertueen aikana korjasin myös neljän luokan kokeet ja naputtelin koneelle 193 kevättodistusarvosanaa. Oli jännä huomata miten paljon pitemmällä etelärannikon kevät olikaan meihin verrattuna. Esimerkiksi räkättirastailla oli jo poikaset lennossa ja varsinkin Korkeasaaressa kipitteli siellä täällä vastakuoriutuneita valkoposkihanhipoikueita.


Kesäkuun ensimmäisen päivän iltana käväisin sadesäässä mutkan Isokylän pelloilla jäljittämässä paikalta ilmoitettua mahdollista haikarahavaintoa. Pellot olivat saaneet mukavasti vihreyttä sitten viime näkemän, mutta nuottien mukaiselta paikalta löytyi vain kurki sekä iso lierojahtiin saapunut kala- ja naurulokkiparvi, jonka seassa oli myös esiaikuinen tuhkaselkälokki.