sunnuntai 23. syyskuuta 2012

19.9.2012 - välipäivä Annijoella

Keskiviikkoaamun ohjelmassa oli edellispäivän ryhmätyöaiheiden työstämistä koululla, jonka jälkeen oppilaat jatkoivat oppitunneille ja itse ajelin Maritan kanssa mutkan Vadsössä. Reissun eka merikotka näkyi kävellessämme koululta autolle, mutta muuten Vadsön keikka sujui ilman kummempia lintuhavaintoja, vaikka koetinkin välillä kiikaroida kaupungin rantoja. Tosin sivistin hetken itseäni käymällä kirjastossa lukemassa eeposta nimeltään Norsk Ringmerknings Atlas.

Päivällisen jälkeen ohjelma oli edelleen väljä, sillä iltapäivä ja ilta oli suunniteltu niin, että nuoret voisivat olla mahdollisimman paljon toistensa kanssa. Niinpä nappasin kaukoputken olalle ja kävelin majapaikastamme kylän rantaan staijailemaan. Jokiuomassa ja aallonmurtajan edustalla lepäili jo runsaasti lokkeja, ja kiikarointi ulapalle tuotti niitä valtavat määrät lisää.


Satojen harmaa-, meri- ja kalalokkien sekä joidenkin naurulokkien lisäksi merellä parveili kymmenittäin pikkukajavia ja löysinpä sieltä paikallisen merikihunkin. Vesilinnusto oli lähinnä haahkoja, haapanoita ja koskeloita, joiden lisäksi näkyi ainakin yksi pilkkasiipi. Lähtiessäni palailemaan majapaikkaamme törmäsin yhteen paikalliseen suomalaissyntyiseen kaveriin, ja hetken päästä löysin itseni miehen talosta tutkailemasta pakastimesta löytyviä mielenkiintoisia mereneläviä.



Illalla kävimme koko porukalla seuraamassa Annijoen tyttöjen twirling -treenejä, ja pääsin lueskelemaan Tordin kanssa uunituoretta Vår Fuglefauna -lehteä. Nukkumaanmeno venyi taas lähelle puoltayötä.