tiistai 10. huhtikuuta 2012

8.4.2012 - jääkarhuja ja muuta mukavaa...

Pääsiäispäivän retkikohteemme oli Ranuan eläinpuisto ja etenkin puiston tuore vetonaula, ensimmäinen Suomessa syntynyt jääkarhunpentu. Anoppilan pihassa lähtöä tehdessämme ruokinnalla piipahtivat sekä peippo että vihervarpunen ja matkan varrelta löysimme kolme pulmusparvea, joten kevään merkkejä oli taas ilmassa - vaikka yölämpötila oli jälleen käynyt lähempänä 20 pakkasastetta. Eläinpuistossa oli ilahduttavaa huomata, että toinen aikoinaan paikalle kiikuttamistani tiibetinhanhista oli edelleen erittäin hyvinvoivan näköinen ja äänteli aktiivisesti. (Toinen Kemijärven vanhoista siipirikkohanhistahan joutui jokunen vuosi sitten lintuaitaukseen hyökänneen kanahaukan saaliiksi, ja puistoon syksyllä 2008 toimittamani nuori lintu vapautettiin puolestaan seuraavana keväänä takaisin Jätevesijärvelle - ja sehän lähti muutollekin lajitoveriensa kanssa).


No - sää oli jälleen aivan upea ja jääkarhun pentu oli tietenkin aika vekkuli, joten mikäs siellä oli kevätauringosta nauttiessa...



Ja olihan siellä kaikenlaisia muitakin otuksia...


Paluumatkalla näimme Simojärventien varressa vielä 55 teeren parven ja hangen päällä lentävän valkoisen riekon. Iltasella kävin ajelemassa mutkan Simojärventien eteläpäässä mahdollisten pöllöjen toivossa, mutta hiljaista oli.