perjantai 19. heinäkuuta 2013

15.-17.7.2013 - ki, ki, kii, ki, ki, kii

Maanantai oli sadepäivä, mutta tiistaina sateen viimein tauottua lähdin viimeiselle hyvälle haukkasuolleni. Haukat löytyivät melko nopeasti, mutta paikka vaikutti hankalalta ja poikaset pelottavan isoilta. Pesää lähestyessäni pelkäsin koko ajan niiden pomppaavan jo siivilleen tai karkaavan muuten käsieni ulottumattomiin, mutta hyvin kävi – kolme komeaa muuttohaukkanuorukaista sai kihlat kinttuihinsa ja pääsi mukaan seuranta-aineistoon.


Tyypilliseen tapaan emot pitivät vahtia pesällä touhuillessani ja meteli suolla oli välillä melkoinen sekä emojen että poikasten kiikittäessä pesälle lompsinutta rengastajaa.


Keskiviikkona oli sitten vuorossa serkkujen palauttaminen Simojärvelle. Paluumatkalla piipahdin tsekkaamassa Seitakorvan yläpuolen lokit, joita olikin yllättävän paljon. Hoppulan kala-altailla istuskeli 90 eri ikäistä harmaalokkia, 15 naurulokkia ja yksinäinen kalalokki. Kulmunginniemessä näkyi vain yksi jo lennossa oleva tiiranpoikanen, vaikka varoittelevia emoja oli useita. Niemestä nousi siivilleen myös kolme pikkukuovia.