sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

14.4.2013 - kevään tuntua

Ahvenanmaalta palattuani alkoi myös Lapissa olla kevättä ilmassa. Jo tiistaiaamuna Rovaniemen lentokentältä koululle ajellessani näin Vikajärvellä parin koskikaran ohella joutsenparin. Keskiviikkona kävin koulun jälkeen fillarilla mutkan Pitkälläsillalla, koska Uinon Kauko oli nähnyt siellä aamusella pari kottaraista. Kottaraisia ei nyt näkynyt, mutta lohtuna tienpenkalta pyrähti siivilleen seitsemän pulmusta. Illemmalla näin paikalla harmaalokinkin.

Lauantaina en muuten retkeillyt, paitsi että käväisin taas pyöräilemässä mutkan Pitkänsillan itäpäässä. Hakiessani koululle unohtamiani kiikareita näkyi koulun pihassa jo pari naakkaa. Pitkältäsillalta löytyi sitten valopylvään päältä kottarainenkin ja myös yksinäinen harmaalokki lenteli jälleen jäisen järven yllä.

Sunnuntaina testasin verkkojen avulla vieläkö piharuokinnoillamme riittää asiakkaita, mutta saalis jäi vain kahteen lintuun. Renkaattomaan sinitiaiseen ja 21.4.12 rengastamaani keltasirkkukoiraaseen.


Iltapäivällä ajelimme Pyhätunturille, jossa emännällä oli esiintyminen Laudus -kuoron kanssa. Jo Vuostimonsalmessa näkyi aivan mitättömässä sulassa joutsenpari. Kävin välillä muksujen kanssa pulkkamäessä.


Ja koskapa meillä oli vielä aikaa ennen konserttia ajelimme mutkan Pyhäjärvellä, jonne joutsenet olivat niin ikään jo saapuneet.


Naavassa pidetty konsertti oli oikein leppoisa, ja varsinkin Lapille laulun säkeistö "Tunturituulien kera kuljet, edessäs selkosten outo maa. Nuotion lämmössä silmäs suljet ja liron lauluun saat nukahtaa" kosketti kummasti. Kotimatkalla näkyi vielä Muljunaavan kohdalla tien varressa komea ukkometso.