tiistai 30. huhtikuuta 2013

20.4.2013 - Elävänä Euroopassa

Lauantaiaamuna heräsin kohta aamuseitsemän jälkeen silmittömään kirkonkellojen kalkkeeseen ja päätin lähteä alakertaan aamupalalle. Aamiaisen jälkeen löysin itseni jälleen kiipeämästä lähikukkulalle, mutta nyt olin päättänyt tutustua tarkemmin kukkulan päällä olevaan roomalaislinnoitukseen. Muurien sisällä olikin komea puutarha, jossa keltahempot sirisivät, mustarastaat lauloivat ja turkinpulut huhuilivat, ja maisema kaupungin suuntaan oli kertakaikkisen komea.



Kävelytien varresta löysin myös jonkin liskon - tosin hiukan edesmenneen sellaisen.


Palattuani hotellille kävelimme lähes saman tien läheiselle linja-autoasemalle ostamaan bussilippuja, ja paikallisessa karnevaalimuseossa vierailun ja huoneiden luovutuksen jälkeen lähdimme sitten kolme tuntia kestävälle bussimatkalle kohti Ateenaa. Maisemat bussin ikkunasta olivat huikeita, mutta linnuston niukkuus yllätti jälleen. Pitkät pätkät Korintinlahden ja Saronikoslahden rantoja kulkeneen bussimatkan pinnalistalle kertyi vain 13 lintulajia, eli hiiri-, varpus- ja tuulihaukka, etelänharmaalokki, kesy- ja turkinkyyhky, tervapääsky, haara- ja räystäspääsky, mustarastas, harakka ja varpunen, sekä yksi vuoristossa leijaillut määrittämätön kotkalaji.


Ateenan linja-autoasemalta ajelimme vielä paikallisbussilla keskustaan "pahamaineiselle" Omonia -aukiolle, josta kävelimme Syntagma -aukion lähellä Mitropoleoksen varressa sijaitsevalle Pan hotellille. Illalla ruokailimme pitkän kaavan mukaan aivan Akropolis -kukkulan juurella. Paluumatkalla hotellille olivat kävelykadut pullollaan ihmisiä ja oheisessa maisemassa lenteli yksi lepakkokin.