tiistai 30. huhtikuuta 2013

22.4.2013 - arkiviikkoa antiikin maisemissa

Maanantaiaamun aloitin taas lähipuistosta, jossa liikenteen melu häiritsi nyt edellisaamua enemmän, ja muita kulkijoitakin näkyi tuon tuostakin.



Monien edellisaamuisten lajien lisäksi löytyivät kuitenkin nyt myös reissun ensimmäinen sinitiainen ja virtavästäräkki.


Aamiaisen jälkeen lähdin Mikon kanssa kaupunkikierrokselle leppoisalla avokattobussilla, josta saattoi hypätä pois halutessaan ja jatkaa matkaa seuraavalla autolla. Ensimmäinen pysäkkimme oli Akropoliksen juurella, josta kipusimme viereiselle Filopappou -kukkulalle.


Kukkulalla lauloi useita samettipääkerttuja ja lenteli amiraali- ja purjeperhosia.


Toinen pysäkki jossa hyppäsimme pois oli marmorinen Panathenaic -stadion. Sen jälkeen kiersimme bussilla pitkän kierroksen kaupungilla ja kävimme syömässä maittavan kasvisaterian.

Iltapäivällä yritin purkaa hotellihuoneessani mukaan raahaamaani yhdeksän eri luokan koenippua. Upea auringonpaiste ulkosalla ahdisti kuitenkin niin paljon, että kohta istuin taas kiertuebussin yläkerrassa ja kiipeilin aamuisella kukkulalla, jossa innostuin nyt tutkimaan jopa kasveja.


Illalla kävimme vielä porukalla syömässä paikallisessa italialaisessa ravintolassa, jonka jälkeen ilta päättyi osaltani varsin arkisissa merkeissä - eli kokeita korjaamalla.