lauantai 26. huhtikuuta 2014

22.-23.4.2014 - rundilla

Tiistaiaamuna ensimmäinen mitä silmäni avattuani näin oli ikkunan takana talipötköllä roikkunut kuukkeli. Aamu oli varsin vauhdikas, sillä olin muutaman aamutunnin sisällä puhelinhaastattelussa Lapin radioon Lapin lintutilanteesta ja Radio Rapuun eurovaaleista. Tehdessämme lähtöä kohti Hettaa tuli puistomestari Olli Autto piipahtamaan Kurkeloilla ja löysimme vielä Ketomellan rinteestä mustarastaskoiraan.

Seuraavat kohteemme olivat itselleni vanhastaan hyvinkin tuttu Enontekiön kunnantalo ja vanha työpaikkani Tunturi-Lapin luontokeskus, jossa piipahdimme myös tervehtimässä puistonjohtaja Pekka Sulkavaa. Luontokeskuksella ollessamme saimme viestin virallisista ehdokasnumeroistamme, jonka jälkeen ehdotin Sarille piipahdusta Enontekiön kirkolla. Hänen vaalinumerokseen kun sattui sopivasti yleinen hätänumero 112, jonka muistin olevan myös kirkon osoite (Ounastie 112). Omaksi numerokseni osui vähemmän persoonallinen 107.


Hetassa pidimme vaalitilaisuuden Jussantuvalla, josta jatkoimme vastaavaan tapahtumaan Muonion Kielaan. Illaksi ajelin vielä Sarin kanssa Kemijärvelle. Hyvin tuuliseksi muuttuneessa säässä mainittavat lintuhavainnot matkan varrelta jäivät nyt vain yhteen piekanaan ja pariin kurkeen.

Seuraavan aamun aloitimme pulla- ja kahvitarjoilun merkeissä Kemijärven Kauppapaikan pihalla. Kevään etenemisestä kertoi ylitsemme lentänyt västäräkki. Sieltä jatkoimme eurovaalitapahtumaan Lapin yliopistolle Rovaniemelle. Autooni hyppäsi myös Kemijärvellä kampanjoinut vasemmistoliiton ehdokas, oululainen Hanna Sarkkinen, jonka kanssa keskustelimme matkan aikana varsinkin Oulun Sanginjoen metsätilanteesta. Keskustelumme aikana Sari soitti oululaiselle valtuutetullemme Marja-Leena Kemppaiselle ja sai varmistuksen, että mikäli metsäasia tulee siellä vielä valtuuston käsittelyyn, on Oulun KD alueen suojelun kannalla.

Rovaniemeltä jatkoin vielä Sarin kanssa Tornioon, missä oli iltapäivän ja illan mittaan pari tapahtumaa, ennen kuin Sari lähti jatkamaan kohti Oulua ja itse lähdin palailemaan Kemijärvelle. Paluumatkalla näin Tervolan puolella isolepinkäisen ja Hirvaan Isosuvannossa satojen harmaaselkäisten lokkien seassa yhdeksän selkälokkia. Illan jo pimetessä ehdin vielä määrittää Kuolajokisuun sulalta haapanaparin ja puolenkymmentä tavia.