lauantai 26. huhtikuuta 2014

24.-26.4.2014 - kevät tuli viimeinkin!

Torstaiaamuna lauloi kotipihassamme rautiainen ja kouluun kiiruhtaessamme näkyi Latokummuntien varressa neljä räkättiä ja kahdeksan punakylkirastasta. Koulupäivän jälkeen ajelin lenkin Isokylällä. Imposenniemen pelloilla oli nyt pari kulorastasta ja Kaisansalmen rannalla ryysti useita järripeippoja. Kuovit olivat saapuneet ja niitä näkyi useilla pelloilla. Suurimmat parvet olivat viiden ja seitsemän sirppinokan suuruisia. Karsimustien pelloilla ruokaili nyt 47 sepelkyyhkyä. Pitkänsillan ympäristön suliin oli saapunut mm. 18 kalalokkia ja Uitonniemen sulalla oli kaksi naurulokkia.

Loppuviikko ja iso osa lauantaitakin kuluivat vaalikoneita täytellessä ja suunnatonta koevuorta peratessa. Lauantai-iltapäivänä lähdin kuitenkin taas Isokylän suuntaan. Kalkonniemen sula oli laajentunut komeasti, mutta ainoat kirjaamani linnut olivat 10 isokoskeloa. Imposenniemen pelloiltakin löytyi vain yksinäinen kuovi.


Soppelan suuntaan ajaessani huomasin Porolammen pelloilla tietä kohti lentävän sinisuohaukkakoiraan. Pysähdyttyäni kiikaroimaan sitä löysin taivaalta myös piekanan ja valkoviklon, pelloilla oli kuovi ja pari hyyppää ja ohitseni lensi parvi sepelkyyhkyjä. Seuraava pysähdys Kaisansalmella tuotti taviparin ja pari kuovia lisää.


Palattuani Isokylälle löysin Ollilantien varresta yllätyksekseni jo lapasorsaparinkin.


Muita Isokylän havaintoja edustivat mm. Karsimustien peltojen yllä lentäneet 40 sepelkyyhkyä ja Rantapolun varressa kuvaamani uivelot.


Kotajoella nappasin jonkun kuvan paikallisesta isokoskelopariskunnastakin.


Sellutehdasalueen läpikävely tuotti muutaman tavin lisää ja tehtaan portilla näkyi kaksi tilheä. Pitkänsillan edustan sulissa näkyi mm. 35 naurulokkia ja 28 telkkää.


Uitonniemen sula oli nyt tyhjä, mutta kotiin päästyäni näkyi retken viimeiseksi havainnoksi neljä tilheä.