sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

27.4.2014 - Juujärven lenkillä

Aamusella lähdin katsastamaan, miten kevät on edennyt Kemijärven eteläosissa. Jo alkumatkasta soidinsi ukkometso keskellä ajorataa ja kohta tien varressa näkyi kaksi koppeloakin. Ensimmäisestä etapistani Juujärven Piukunniemestä näin kolme kuikkaa ja lähipellolla lenteli kevään ensimmäinen kapustarinta.


Lähtiessäni siirtymään kohti Juujärven muita peltoja lensi tien yli vähintään 50 tilhen parvi. Pelloilla taas pyöri reilun sadan järripeipon ja peipon sekaparvi, jonka lisäksi paikalla näkyi jokunen räkätti- ja kulorastas, kuovi ja pari huutelevaa kurkea.

Pikavisiitti Päiväjoentien pelloille tuotti vain muutaman teeren. Sen sijaan Hoppulasta Kemijoen penkereeltä löysin kaksi laulurastasta, kaksi metsähanhea ja kaksi kurkea. Samaan paikkaan kuului myös metsäviklon soidin ja niittykirvisen kutsuääntä.

Luusuasta Itärannantien varresta löytyi vanha tuttu vuosittain paikalla pesivä joutsenpari sekä haapanakoiras ja taustalla lauloi pajusirkku.


Viimeinen etappini Kulmunginniemen kärki tarjosi puolestaan mm. kuikan, kaksi metsähanhea, 9 tukkasotkaa, 20 isokoskeloa, 8 uiveloa ja kolme kuovia.

Loppupäivä meni lähinnä kokeita korjatessa. Kevät näkyi ja kuului kuitenkin myös kotipihassa, missä pyöri koko päivän ajan joitakin kymmeniä järripeippoja ja illan hämärtyessä aloitti punakylkirastaskin konserttinsa.