tiistai 22. lokakuuta 2013

20.10.2013 - Simojärven alkutalvea

Sunnuntaina olin sopinut aamuyhdeksäksi tapaavani Niemen Tapanin Pitkänsillan levikkeelle. Tarkoituksemme oli tehdä radiojuttu joutsenista, mutta kovaksi yltynyt tuuli pakotti meidät sisätiloihin, ja juttu syntyi lopulta lämpimissä ja tuulettomissa oloissa aamukahvien äärestä ABC:ltä.

Puoliltapäivin suuntasimme perheellä appivanhempien luo Simojärvelle. Kiikaroin matkalla Seitakorvan kala-altaat, joilla näkyi vain muutama varis, korppi ja harmaalokki. Simojärvelläkin tuuli, mutta kävin kuitenkin katsastamassa järven vielä varsin laajoja sulapaikkoja. Vesilinnusto oli kuitenkin erittäin niukkaa. Aittoniemessä lensi puolenkymmentä isokoskeloa, Sääskilahdessa näkyi pari telkkää ja Kultisalmen sillanpielessä ui mustalintu.


Käväisin myös mutkan Kaitavirran sillalla, johon näkyi kaksi koskikaraa ja kosken rantakivillä pomppinut räkättirastas. Muut havainnot kertyivät appivanhempien ruokinnalta, jossa vieraili hömö- ja talitiaisia, jokunen punatulkku sekä yksittäiset käpytikka, närhi, viherpeippo ja (pienenä yllätyksenä) peipponaaras.